Et meil toit alati poeletil saada on, ei tee Eesti tööstustes valminud toidust kindlasti midagi iseenesestmõistetavat, vastupidi. Peaksime rõõmustama elujõulise toidusektori pärast, kirjutab Eesti Toiduliidu juht Sirje Potisepp (IRL).

- Peaksime rõõmustama elujõulise toidusektori üle
- Foto: Veiko Tõkman
Sellest alates, kui toiduvaldkond anti majandusministeeriumi pädevusalast põllumajandusministeeriumi hallata, on toidutööstused jäänud arengukavades ja strateegiadokumentides üha teisejärgulisemaks. Ja seda vaatamata asjaolule, et just toiduainetööstused on need, kes aastaid veavad oma kuluga kõikvõimalikke kampaaniaid, mis propageerivad eestimaise toidu tarbimist.
Nüüd, kus põllumajandusministeeriumist on saanud maaeluministeerium, muutub eriti teravaks küsimus, kui palju on toidutööstusettevõtetel siiski pistmist maaeluga?
Loe Sirje Potisepa arvamuslugu
Äripäeva põllumajandusveebist.