Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Potisepp: ärme unusta, kes tegelikult toidu lauale toob!
Et meil toit alati poeletil saada on, ei tee Eesti tööstustes valminud toidust kindlasti midagi iseenesestmõistetavat, vastupidi. Peaksime rõõmustama elujõulise toidusektori pärast, kirjutab Eesti Toiduliidu juht Sirje Potisepp (IRL).
Peaksime rõõmustama elujõulise toidusektori üle Foto: Veiko Tõkman
Sellest alates, kui toiduvaldkond anti majandusministeeriumi pädevusalast põllumajandusministeeriumi hallata, on toidutööstused jäänud arengukavades ja strateegiadokumentides üha teisejärgulisemaks. Ja seda vaatamata asjaolule, et just toiduainetööstused on need, kes aastaid veavad oma kuluga kõikvõimalikke kampaaniaid, mis propageerivad eestimaise toidu tarbimist.
Nüüd, kus põllumajandusministeeriumist on saanud maaeluministeerium, muutub eriti teravaks küsimus, kui palju on toidutööstusettevõtetel siiski pistmist maaeluga?
10.-12. oktoobrini leiab Tallinnas asuvas Põhjala tehases juba kolmandat korda aset jätkusuutlikkuse festival Impact Day, mis toob erinevatest maailma paikadest kohale oma valdkonna tõelised tipud.